21. september 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

I en fersk spørreundersøkelse for Tryg Forsikring svarer 31 prosent at de er villig til å gå Natteravn i sitt nærområde. (Foto: Tryg)

Én av fire ønsker å gå Natteravn i sitt nærområde

I en fersk spørreundersøkelse for Tryg Forsikring svarer 31 prosent at de er villig til å gå Natteravn i sitt nærområde.
Annonse

– Det er supert at så mange kan tenke seg å gå Natteravn. Ungdomskriminaliteten øker, mange er bekymret, og vi vet at voksent nærvær der ungdom ferdes virker forebyggende og demper gemyttene, sier Kristina Bjergsbråten, leder i Natteravnrådet i Norge.

Spørreundersøkelsen er utført av YouGov på vegne av Tryg i forbindelse med Natteravnkonferansen kommende helg der 150 delegater fra hele landet samles utenfor Oslo. Det er et mål å øke rekrutteringen.

Annonse

– Vi vil at enda flere skal engasjere seg. Å være Natteravn er sosial bærekraft i praksis, der voksne frivillige kommer sammen og bidrar til å trygge omgivelsene for unge på kvelds- og nattestid, og i helgene, ved at lokalmiljø og nabolag blir sikrere for alle. Det finnes hundrevis av Natteravnsgrupper i Norge hvor alle som vil bidra til et tryggere samfunn er velkommen, sier Bjergsbråten.

Natteravnene er en sammenslutning av lokale natteravngrupper over hele landet. Flere titalls tusen voksne frivillige går Natteravn årlig. Mennesker som har et ønske om å være til stede for barn og unge når de ferdes ute på kveld- og nattestid, ta ansvar og vise medmenneskelig omsorg.

Undersøkelsen er gjennomført av analyseinstituttet YouGov. Det er i perioden 11. – 16. september gjennomført til sammen 1.000 CAWI-intervjuer med personer i alderen 18+ år.

Tryg Forsikring har i 29 år vært hovedsamarbeidspartner for Natteravnene, og avgir personalressurser til Natteravnsekretariatet. Tryg gir økonomisk støtte slik at Natteravnene har jakker og annet utstyr, og sponser en ulykkes- og kriseforsikring som dekker de som går Natteravn.

Del:
Annonse