25. september 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Haugveien bosenter for rusmisbrukere er totalskadet i en voldsom brann i kveld.

Haugveien bofellesskap totalskadet i voldsom brann

(Oppdatert kl. 07.35 24.09.24) Øvre Eiker kommunes bofellesskap for rusmisbrukere i Haugveien er totalskadet i brann i kveld. Alle beboerne er nå gjort rede for, og ingen er alvorlig skadet. Fem av ni leiligheter var bebodd.
Annonse

Det var klokken 21.08 at nødetatene mottok melding om brannen, som utviklet seg meget raskt. Det var da ikke klart hvor mange leiligheter som var berørt eller hvor mange som befant seg i bygget. Men det ble raskt slått fast at her ville hele bygningen brenne ned.

Det ble satt i gang evakuering av beboerne, men politiet melder klokken 22.01 at de fortsatt ikke har kontroll på alle beboerne i boligkomplekset. De som ble reddet ut skal ikke være alvorlig skadet og ble ivaretatt av ambulansepersonell og lege som fikk opprettet et behandlingssted i bunnen av Haugveien.

Annonse

Kommunen har satt krisestab på rådhuset og ordfører Adrian Tollefsen sier til Eikernytt.no at de nå vil trekke inn alle mannskaper som er nødvendig for å hjelpe de som er rammet av brannen. Det jobbes med å skaffe beboerne alternativ bolig for natten og de kommende ukene.

Det var et stort oppbud av både politi og ambulansepersonell på stedet i tillegg til mannskaper fra brannvesenet i Øvre Eiker, Mjøndalen og Drammen.

Kl. 22.30 melder politiets operasjonssentral at fire personer er evakuert fra bygget. To er kjørt legevakt og en er kjørt sykehus for oppfølging med ukjent skadegrad. Fjerdemann er uskadd. Syv boenheter totalt i bygget, og fire av dem blir trolig totalskadet. Foreløpig ukjent brannårsak.

Kl. 23.15 melder operasjonssentralen at de fleste åpne flammer er slukket. Det jobbes videre med etterslukking. Alle evakuerte er dimittert, tre personer er kjørt legevakt for sjekk og én til sykehus for oppfølging. Kommunens krisestab er etablert for å ivareta beboere på grunn av ubeboelige forhold på stedet. Det betyr at én av beboerne ikke er gjort rede for og politiet jobber nå med å lokalisere vedkommende. De vet ikke om vedkommende var hjemme eller ikke.

Like før midnatt melder politiet at det er store skader i Haugveien etter brannen. Fire boenheter har brent helt ned. I tillegg har én boenhet store skader etter brannen. Brannvesenet jobber nå med å bevare tre andre boenheter på stedet. Etterslukking pågår fortsatt og vil pågå utover natta.

Siste melding fra politiet i natt
Kl. 01.21:
Det er nå kontroll på alle beboere. Totalt seks personer har blitt ivaretatt av kommunen i løpet av natten. De vil bli gitt videre oppfølging. Alle er dimittert, unntatt én person som har pustet inn noe røyk. Vedkommende er ikke alvorlig skadd. Politiet blir på stedet til brannvesenet er ferdig med etterslukking.

Ordfører Adrian Tollefsen i samtale med politiet på brannstedet mens det ble satt krisestab i rådhuset.




Et stort antall tilskuere hadde samlet seg ved kirkegården for å se hva som foregikk.


Del:
Annonse