27. september 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Simon Vallentin og Line Lykke Jensen, nå bosatt i Hokksund, satser på toppresultat i det 382 km lange Rally Stoholm med drøyt 141 km fartsprøver fordelt på 14 strekninger med asfalt og grus. (Fotos: Morten Dam)

Dansk-norske Line Lykke Jensen satser i kartleserstolen

I 2021 var Line Lykke Jensen nå bosatt i Hokksund innblandet i en alvorlig rallyulykke. Hun var usikker på om hun ville kjøre nye løp. Men med kartleser og samboer Torstein Eriksen har hun slått seg ned i Hokksund og nå er hun for lengst tilbake i rallysirkuset. I helgen skal hun kjøre på hjemmebane og kan påvirke poengoppgjøret i Danish Super Rally 2024.
Annonse

Det er andre gang hun kjører sammen med Simon Vallentin. Sist var i Rally Larvik i sommer hvor de kjørte inn til en andreplass. Hun har også vært kartleser for Roger Rustand og kan smykke seg med å være dansk mester hele to ganger. I tillegg har hun kjørt en god del løp i utlandet.

Etter ulykken i 2021 har hun gradvis kommet tilbake, men bare kjørt for å få tilbake gleden ved sporten. Neste år kan det derimot bli en mer seriøs satsing og da er det snakk om å kjøre en hel sesong med Vallentin-laget.

Annonse

Denne helgen er løpet også en del av Nordic Rally Championship som består av fire løp i henholdsvis Sverige, Norge, Finland og Danmark. Med deltakelsen i Larvik og nå denne helgen er de ett av få team som får to tellende løp i denne serien.

Simon Vallentin og Line Lykke Jensen stiller til start i den danske rallyavslutningen denne helgen.

Avslutter sesongen på hjemmebane
For Vallentin Rallysport avsluttes 2024-sesongen med en utfordring så å si på hjemmebane. Det finner sted fredag og lørdag i Rally Stoholm, som er siste runde i den offisielle danske Super Rally-mesterskapsturneringen.

For Simon Vallentin, Holbæk, blir også denne gangen med erfarne Line Lykke Jensen fra Hokksund som co-driver i lagets raske Hyundai i20N Rally2. I august var de til start i Rally Larvik og endte på andreplass sammenlagt.

Tekniske utfordringer har gjort at de nå tar det siste løpet i Danmark og ikke i utlandet slik det opprinnelig var planlagt.

Simon Vallentin starter uten det presset en tett poengkamp kan gi, da han ikke kan true lederne i DM-kampen, men kan påvirke kampen, som frem til finalen ledes av Team Glad Sports med Kenneth Madsen og Mette Felthaus.

Simon Vallentin og Line Lykke Jensen har derimot sjansen til å hevde seg i den danske runden i Nordisk rallymesterskap og avslutte med et nordisk mesterskap.

Med kun to starter i det danske superrallyet kan ikke Vallentin Rallysport vinne det danske mesterskapet, men har fortsatt en sjanse til å hevde seg i oppgjøret om det nordiske rallymesterskapet.
Del:
Annonse