28. september 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Problemene ved OSO i Hokksund har ikke slått ut på arbeidsledighetsstatistikken ennå. De kommer først om noen måneder. (Arkivbilde)

Marginal økning i arbeidsledigheten i Eiker og Buskerud

I september var 4.899 personer registrert som helt ledige, delvis ledige eller arbeidssøkere på tiltak i Buskerud. 3,5 prosent av arbeidsstyrken er dermed registrert som arbeidssøkere. I Drammen og Øvre Eiker var det en liten økning i ledigheten, til tross for varslede oppsigelser og konkurser.
Annonse

Blant arbeidssøkerne var 3.069 personer registrert som helt ledige i september. Det utgjør 2,2 prosent av arbeidsstyrken. Buskerud ligger altså litt over landsgjennomsnittet, som er på to prosent.

Bruttoledigheten, som er summen av helt ledige og arbeidssøkere på tiltak, var på 3.812 personer. Det tilsvarer 2,8 prosent av arbeidsstyrken.

Annonse

Sammenlignet med september i fjor, er nå 439 flere personer registrert som helt ledige i Buskerud, en økning på 17 prosent.

Drammen og Eiker
I Drammen er det nå 1.348 helt ledige og det tilsvarer 2,5 prosent av arbeidsstyrken. Det er bare tre flere enn ved utgangen av august, men 123 flere enn på samme tid i fjor. I tillegg er det 304 på ulike arbeidsmarkedstiltak, noe som er 28 flere enn i august og 26 flere enn for ett år siden.

I Øvre Eiker er det 231 helt ledige og det tilsvarer 2,2 prosent av arbeidsstyrken. Det er syv flere enn ved utgangen av august og 64 flere enn på same tid i fjor. Øvre Eiker har også 65 personer på tiltak, noe som er en nedgang på syv i september, og bare seks flere enn i fjor på samme tid.

Antallet delvis ledige har også økt sammenlignet med samme måned i fjor. I september var 1.087 personer registrert som delvis ledige i Buskerud. Det er en økning på 79 personer (+8 prosent) sammenlignet med samme måned i 2023.

– Arbeidsledigheten er fortsatt lav i Buskerud og tilgangen på nye stillinger er god. Det er derfor gode muligheter for å inkludere flere av dem som er uten arbeid, sier direktør Inger Anne Speilberg i Nav Vest-Viken.

Nav registrerte 1.590 nye ledige stillinger i Buskerud i september. Det er to prosent færre enn på samme tid året før. 244 av de utlyste stillingene er innen helse, pleie og omsorg, og 224 er innen butikk- og salgsarbeid.

Del:
Annonse