5. oktober 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Magnus Weggesrud vil beholde høstferien selv om potethøsting hører historien til.

Høstferien er viktig selv uten potethøsting

MENINGER: Selv om den historiske begrunnelsen for høstferien har fått et slør av tidens støv, ser jeg ingen god grunn til å avskaffe høstpausen. Tvert imot, la oss omfavne den.
Annonse

Når høsten kaster sitt gylne teppe over naturen, gir et avbrekk oss en sjanse til å samle krefter. Høsten, med sitt mørke og kalde nærvær, kan oppleves lang og tung for mange. En høstferie gir oss derfor muligheten til å komme oss ut i naturen, dra på jakt, forberede hagen for vinteren, eller bare gjøre det vi vil.

Som lærer har jeg sett hvordan både elever og kolleger drar nytte av en pustepause. Mange lærere bruker nok tiden til å gi tilbakemeldinger på elevarbeid og planlegge undervisningen frem mot jul. Jeg har personlig funnet ny energi i å rette elevtekster foran peisen på hytta, med kakao i hånda etter en oppfriskende gåtur i fjellet. Mange lærere deler nok disse erfaringene.

Annonse

Så kan vi sikkert diskutere hvilken uke ferien bør legges til. Kanskje den burde vært senere på høsten enn uke 40? Her har kommuner og næringsliv, i tillegg til elever og foreldre, sikkert gode perspektiver og refleksjoner å bidra med.

Tida da barn og ungdom dro til slektninger på landet for å ta opp poteter, tilhører historien for de fleste. Likevel har vi som samfunn mye å vinne på å senke tempoet og hente krefter. Høstferien har derfor en betydningsfull rolle, også i 2024.

Magnus Weggesrud
Gruppeleder i fylkestinget
Senterpartiet

Del:
Annonse