6. oktober 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Onsdag 9. oktober inviterer Øvre Eiker kommune alle til en minimesse i Kultursalen med velferdsteknologi som tema. (Illustrasjon)

Vil arrangere minimesse om mestringsteknologi

Øvre Eiker kommune vil 9. oktober arrangere en minimesse for barn, unge og voksne med funksjonshindringer. Det skjer i kultursalen på Hokksund Ungdomsskole.
Annonse

Øvre Eiker kommune jobber med et prosjekt om å spre mer kunnskap om velferds- og mestringsteknologi for innbyggere og ansatte som kan ha nytte av dette i hverdagen.

– Vi har mottatt midler fra Helsedirektoratet og er med i et nasjonalt prosjekt som har mestringsteknologi på planen. Dette er et ledd i at vi også jobber for å være en foregangskommune for oppfølging av konvensjonen for mennesker med nedsatt funksjonsevne (CRPD), sier Hege Kylland som jobber med tjenester til hjemmeboende, avlastning og aktivitet.

Annonse

Målet er å gjøre dette kjent for alle innbyggere, ansatte og ledelse. Det vi derfor bli gitt informasjon om hva mestringsteknologi er, eksempler på hva de gjør i kommunene og et eksempel fra en ungdom som benytter mestringsteknologi i hverdagen. Det vil også være innlegg fra flere leverandører og muligheter for å se de ulike hjelpemidlene.

Det hele skjer onsdag 9. oktober fra klokken 14.00-16.00 og 18.00-20.00 med servering av kake, brus og kaffe. Stedet er Hokksund Ungdomsskole, kultursalen.

Det blir en kort innføring i prosjektet, eksempler på bruk av velferdsteknologi og mulighet for å se og teste ut ulike tekniske hjelpemidler.

Del:
Annonse