– Med mer politisk styring av kollektivtilbudet kan vi tydeligere vise hvilke prioriteringer vi ønsker å gjøre fremover, sier Mari Djupvik Bråthen (H).
Det var Mari Djupvik Bråthen (H) som fremmet forslaget som ble vedtatt. Hun fremmet forslaget på vegne av Høyre, Arbeiderpartiet, Fremskrittspartiet, Senterpartiet, Industri og Næringspartiet, Kristelig Folkeparti og Rødt.
Vedtaket lyder:
1. Fylkestinget vedtar å starte prosessen med å oppløse Brakar AS som aksjeselskap, for å overføre organisasjonen og drift av kollektivtilbudet i Buskerud inn som en del av linjeorganisasjonen i fylkeskommunen.
2. Dette innebærer at fylkeskommunen overtar alle aktiviteter, ansatte, rettigheter og plikter fra selskapet, som deretter oppløses. Prosessen skal på en god og grundig måte, og forsøke å ivareta ansatte, kunder og leverandører gjennom overgangen.
3. Det opprettes et prosjekt med ansvar og myndighet for å gjennomføre omorganiseringsarbeidet, og prosjektgjennomføringen gjøres i tråd med de anbefalinger om linjestyring i BDOs vedlagte rapport.
Mer politisk styring
– Høyre mener at det skal bety noe hvem folk stemmer på i fylket, og med mer politisk styring av kollektivtilbudet kan vi tydeligere vise hvilke prioriteringer vi ønsker å gjøre fremover. Sammen med flertallet i dette utvalget ønsker vi å ta kollektivtilbudet tilbake til fylkeskommunens styring, sier Mari Djupvik Bråthen (H).
– Det er vi som står til ansvar for hvilket tilbud innbyggerne får, eller mister. Da må vi også være tettere på beslutningene. Vi mener at dette er den rette måten å gjøre det på, sier Tonje Enersen (AP).
Saken skal nå videre til fylkesutvalget, og så endelig vedtak i fylkestinget 23. oktober.
FLERE SAKER
Marginale endringer i ledighetstallene for november
Bærekraft går hånd i hånd med inkludering
Høyeste sykefravær i Buskerud på 15 år – 10,5 prosents økning i Øvre Eiker