18. oktober 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Bygging av nytt sykehus vil tiltrekke seg arbeidskraft som har behov for leie boliger i kortere eller lengre tid. Det er en mulighet for investorer i leiemarkedet. (Foto: Alexander Jansen / DRM24)

Storbyene har en prisvekst ingen vil leve med – bare ikke i Drammen

Prisveksten i det norske leiemarkedet har i løpet av tre år hatt en enorm utvikling: – Boligpolitikk berører mange mennesker og fortjener politisk handlekraft, sier Stian Carlsen, administrerende direktør i Utleiemegleren. I Drammen er ikke økningen dramatisk.
Annonse

Leieprisen for alle boligtyper i Utleiemegleren Drammen sin portefølje, økte med 5,5 prosent sammenliknet med september 2023. Det er langt under mange andre storbyer som har hatt en vekst på over 20 prosent og i Stavanger var økningen på 36 prosent.

Kontoret i Drammen merket allerede i forrige måned at det begynte å bli noe roligere enn normalt på visningene denne høsten. Dette skyldes i stor grad at det er mange utleieboliger i markedet, som gjør at leietakerne har mye å velge i.

Annonse

– Med det markedet vi har nå må det flere visninger til for å få leid ut. Vi ser imidlertid at det er bra interesse for de sentrale boligene med god og høy standard. Andre type boliger må vi beregne litt lengre tid på, sier Eivind Sveen, daglig leder i Utleiemegleren Drammen.

Sveen har et tips til de som er på jakt etter investeringsmuligheter i området. De er knyttet opp mot det nye sykehuset i Drammen, som blir ferdigstilt i 2025.

– Dette medfører flere arbeidsplasser og innflyttere til byen, som igjen vil ha en positiv effekt på leiemarkedet. Effekten som følge av dette vil nok ikke starte før neste år, men vi har investorer som ser dette som en mulighet med tanke på kjøp av boliger i nettopp dette området, avslutter Sveen.

Del:
Annonse