17. oktober 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Hokksund Byteater vartet opp med Hokksund-revyen «Det kunne vært værre» og tittelen treffer ganske presist. Det var litt for langt mellom latterkulene.

Langt mellom latterkulene, men «Det kunne vært værre»

Hokksund Byteater vartet opp med en ny Hokksund-revy fredag kveld. En nesten fullsatt sal fikk en variert revy-meny med hele 30 innslag på programmet. Dessverre ble det litt for langt mellom latterkulene. Men «Det kunne vært værre» slik revyens navn tilsier.
Annonse

Hokksund Byteater vartet opp med en ny Hokksund-revy fredag kveld. En nesten fullsatt sal fikk en variert revy-meny med hele 30 innslag på programmet. Dessverre ble det litt for langt mellom latterkulene. Men «Det kunne vært værre» slik revyens navn tilsier.

De fikk seg noen gode lattere – damene i sin beste alder – på bordet ved siden av Eikernytt.no sin utsendte medarbeider. Spesielt mot slutten da tre av gutta hadde iført seg magedanskostymer. Å se godt voksne menn forsøke seg på magedans, kan være en «høydare» for damer, ble det sagt.

Annonse

Hokksund Byteater hadde også i år Liv Aakvik som instruktør. Den ni-personers store troppen på scenen med tillegg av husbandet Kaptein Morgan, gjorde likevel en bra jobb og de bød virkelig på seg selv i mange av innslagene.

Det manglet heller ikke på satire fra dagens samfunnssituasjon. Sjaman Durek fikk naturlig nok gjennomgå. Det samme gjorde alle dem som er lett-krenket i dagens samfunn. Og selvsagt var troppen innom valget i USA og Donald Trump.

Visjon TV fikk også et par doser med satire og det var lett å kjenne igjen predikanten som synes å være mer opptatt av penger enn gud. Penger dreide det seg også om for de som var i eksil i Sveits som skatteflyktninger.

Men revyen hadde også rent lokale innslag – de fleste beregnet på et voksent publikum. Du må nemlig være godt voksen for å huske Handelslaget i sentrum, eget postkontor, jernvaren og bua til Benny. Utedassen er heller ikke veldig mye brukt lenger, men her gjorde gruppa en god jobb med lydeffekter vi bare må tenke oss.

Alt i alt en revy som byr på grei underholdning en fredag og selvsagt lørdag kveld. Det kjøres nemlig en forestilling også i kveld. Det hele skjer i festsalen på rådhuset i Hokksund og det serveres mat i forkant av forestillingen for dem som har bestilt. I etterkant varter husbandet kaptein Morgan opp med dansemusikk utover kvelden.

Selve forestillingen varer i halvannen time og du kan kose deg med ulike drikkbare væsker underveis. Forestillingen kjøres i ett uten pause.

Hokksund Byteater har fått forsterkninger i år og det var vellykket både skuespillermessig og sangmessig.
Krenke-visa i barnslig drakt, men det er langt fra bare barn som lar seg krenke for det minste.
To rimelig senile mannfolk på gamlehjemmet som er på fisketur.
Trekkspill i ny versjon.
Utedassen blir hyllet i denne sketsjen, men den må høres.
Hokksund-patriotene med Gjør Hokksund Greit igjen som slagord. Da vet vi hvordan politikken blir.
Ifølge damene som satt ved «pressebordet» var dette kveldens høydepunkt. En av de få latterkulene kom i hvert fall her.
Ta deg en tur i kveld og døm selv. Humor er nemlig veldig individuelt og subjektivt.
Del:
Annonse