17. oktober 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Senterpartiet i Øvre Eiker vil ikke rokke ved skolestrukturen i kommunen. Fra venstre: Kim Mogen Myhre, Magnus Weggesrud, Tom Erik Varlo og Astrid Røren. (Foto: Privat)

Senterpartiet vil stanse skolenedleggelser i Øvre Eiker

Kun få år etter at kommunestyret i Øvre Eiker slo fast at dagens skolestruktur skulle opprettholdes, er det igjen usikkerhet rundt fremtiden til flere av skolene. Administrasjonen i Øvre Eiker kommune ønsker å vurdere endringer i skolestrukturen som ett av flere tiltak for å sikre en bedre økonomi i kommunen.
Annonse

Det skriver Senterpartiet i en pressemelding.

– Dette forslaget må bli liggende i skuffen. Det er kun få år siden vi etter en lang prosess enstemmig landet på at dagens skolestruktur var det beste. Det står Senterpartiet på fortsatt, sier gruppeleder Kim Mogen Myhre.

Annonse

Saken har så langt vært oppe i både utvalg for oppvekst og formannskapet. Der har den borgerlige posisjonen innstilt overfor kommunestyret på at administrasjonen skal vurdere skolestrukturen i det videre arbeidet.

– Høyre og resten av posisjonen er nå i ferd med å skape masse unødvendig støy og usikkerhet blant foreldre og elever. Det er bare å se til Drammen og Kongsberg hvor forslag om skolenedleggelser virkelig har skapt misnøye blant folk, sier Astrid Røren, Senterpartiets fraksjonsleder i utvalg for oppvekst.

– Unger må få gå på skole i nærheten av der de bor. Det sier seg sjøl at unger ikke har godt av å sitte lenge på buss før og etter en lang dag på skolen. Vi må verne om dette, sier Tom Erik Varlo.

– Skolene i Øvre Eiker er limet i lokalsamfunna våre her i Øvre Eiker. Det er ikke kun et sted for skole, men også et samlingssted for idretten, kulturen og frivillighetene. Legger vi ned skoler, vil det ha store negative konsekvenser for veldig mange, sier Magnus Weggesrud.

– Senterpartiet mener skolestrukturen må ligge fast. Det er det folk i Øvre Eiker vil. Vi har nok av andre forslag til tiltak vi kan jobbe med for å sikre Øvre Eiker en bedre økonomi, avslutter gruppeleder Mogen Myhre.

Saken behandles i kommunestyremøte 30. oktober.

Del:
Annonse