17. oktober 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Ordfører i Hol kommune, Sigrid Simensen Ilsøy, er innstilt på førsteplass på nominasjonslisten til Senterpartiet.

Senterpartiet vil ha Sigrid inn på Stortinget

VALG 2025: Buskerud Senterparti innstiller Sigrid Simensen Ilsøy på første plass til stortingsvalget 2025. Partiet har i dag én kandidat på Stortinget i Per Olaf Lundteigen fra Vestfossen.
Annonse

Nominasjonskomiteen i Buskerud Senterparti har fullført nominasjonsprosessen og er stolte av å presentere Sigrid Simensen Ilsøy, Hol som førstekandidat og Anne Kristine (Tine) Norman, Sigdal som andre kandidat til det kommende valget.

Nominasjonskomiteen, som har hatt en god prosess og flere høringsrunder i lokallagene, legger frem en enstemmig innstilling, skriver fylkespartiet i en pressemelding.

Annonse

– Vi er svært fornøyde med prosessen og har tro på at dette er et bra resultat, sier Sunni Grøndahl Aamot som har ledet arbeidet og legger til at Sigrid og Tine er sterke kandidater som vil representere oss og vår politikk på en utmerket måte.

Nominasjonskomiteen har jobbet grundig og inkluderende for å sikre gode demokratiske prosesser. Gjennom møter og høringer har lokallagene og medlemmene hatt mulighet til å komme med innspill og nominere kandidater.

– Sigrid har lang erfaring i partiet. Hun er i dag ordfører i Hol, vara til Per Olaf Lundteigen på stortinget, fylkesleder i Buskerud Senterparti og nestleder i Senterkvinnene nasjonalt. Hun sitter i tillegg i programkomiteen til Senterpartiet. Tine har vært ordfører i Sigdal i åtte år, sitter i dag i fylkestinget i Buskerud og er nesteleder i fylkeslaget. Vi har hatt gode diskusjoner og er sikre på at vi har funnet de beste kandidatene for Buskerud Senterparti, forteller Sunni.

Nominasjonskomiteen er spesielt stolte av å kunne presentere flere unge kandidater på listen. Ellen Marie Rustand Rognerud fra Ringerike (Ungdomskandidat), Ingrid Nikoline Sand fra Kongsberg, Ibrahim Ali fra Drammen (Ungdomskandidat), og Steinar Andre Steinarsson fra Flå er alle under 30 år og bringer med seg nye perspektiver til partiet.

– Disse unge kandidatene har allerede vist stort engasjement, og vi er sikre på at de vil bidra positivt til Buskerud Senterparti og tilføre valgkampen en ungdommelig gnist folk vil legge merke til, sier Sunni.

Stortingsvalglista blir endelig vedtatt på nominasjonsmøtet den 23. november der over hundre delegater skal samles på Nerstad Samfunnshus i Sigdal.

Nominasjonskomiteens innstilling – Buskerud Senterparti

PlassNavnKommuneAlder
1.Sigrid Simensen IlsøyHol46
2.Tine (Anne Kristine) NormanSigdal57
3.Simon S. NordangerDrammen33
4.Pål Terje RørbyHemsedal53
5.Ellen Marie Rustand RognerudRingerike/SUL26
6.Ingrid Nikoline SandKongsberg28
7.Ibrahim AliDrammen/SUL27
8.Steinar Andre SteinarssonFlå26
9.Camilla Synøve CeliusLier39
10.Per Fossen HalsKongsberg39
11.Marianne ØyhusDrammen/SUL28
12.Linda ThusethRollag49
13.Knut KvaleØvre Eiker66
14.Sunni G. AamodtModum60

Anne Kristine (Tine) Norman fra Sigdal er tiltrodd andreplassen på nominasjonslisten. Endelig svar på rekkefølgen får vi 23. november.
Del:
Annonse