23. oktober 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Fra rådhusets kantine hvor det var utdeling av bøsser til de mange som var med på det5 som kalles verdens største dugnad. (Foto: Live-Kristin S. Skistad)

Stor giverglede for dagens TV-aksjon lokalt og sentralt

(Oppdatert kl. 00.50 21.10.24) Barnekreftforeningen og familiehus ved flere norske sykehus er tydeligvis noe som ligger nordmenns hjerte nær. Innsamlingsleder i Øvre Eiker, Kari Mette Høstvik melder om stor giverglede og at alle roder så godt som én er besøkt. Årets aksjon slår alle rekorder.
Annonse

Ifølge Kari Mette lover det godt for innsamlingsresultatet for Øvre Eiker. Noe tall var ikke klart da Eikernytt.no snakket med henne klokken 20.15 søndag kveld. Pengene var da på vei til DNB i Drammen hvor de skulle fintelles. Nå er tallene fra innsamlingsaksjonen klare og det er rekord.

Se i bunnen av saken.

Annonse

Klokken 21.30 viser oversikten for Øvre Eiker at det så langt er samlet inn 365.035 kroner. Mye av pengene kommer fra næringslivet og lag og foreninger i kommunen.

Det har også vært en rekke arrangementer hvor det har vært mulig å gi penger i bøsser.

– Det er tydelig at denne saken engasjerer folk. Det gjelder ikke minst næringslivet som har bidratt mer enn de pleier. Også lag og foreninger har gitt mye i år, sier Kari Mette.

Hun berømmer også skoleløpene og alle arrangementene som er laget i TV-aksjonens navn.

Den eneste roden som ikke fikk besøk i år skal ha vært Varlo-bygda. Det beklager Kari Mette, men minner om at det fortsatt er mulig å gi via Vipps.

I Drammen er det samlet inn 1.740.339 kroner pr. kl. 21.40 søndag kveld. Men også her er det langt fra alle bidrag som er telt opp og fordelt på kommunen.

Rekordinnsamling i Øvre Eiker
Aldri før har det blitt samlet inn så mye penger under TV-aksjonens 50-årige historie i Øvre Eiker. Hele 1.273.852 kroner er samlet inn og det er 62,15 kroner pr innbygger. I fjor var tallet på 39 kroner pr. innbygger.

Det er Ormåsen barneskoles innsamlingsaksjon «Sammen for små helter» som med sine 130.313 kroner var det største enkelt-bidragsyter i Øvre Eiker. Skotselv skoles digitale bøsse ga også et betydelig beløp på hele 89.790 kroner.

Over fem millioner i Drammen
5.382.853 kroner er det foreløpige sluttallet for Drammen kommune. Det tilsvarer 52,11 kroner pr innbygger. Det er ny rekord også for Drammen og som mange andre steder er det organisasjoner og næringsliv som står for de største donasjonene inkludert ulike skoler. Hallermoen skole utpeker seg i så måte med hele 240.331 kroner i innsamlede midler.

Oppdaterte tall for Øvre Eiker finner du HER

Oppdaterte tall for Drammen finner du HER

Del:
Annonse