12. mars 2025

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Roar Sanden foran byggeplassen på hotellet. Her vil det åpne seg mange nye muligheter for hotellet.

Satser millioner på nytt påbygg og bedre arbeidsmiljø

Sanden Hotell har i alle år hatt et for lite kjøkken og det har satt begrensninger i hvor mange gjester de kan betjene samtidig. I tillegg har det vært store begrensninger i cateringvirksomheten. Men i løpet av året skal det bli langt bedre forhold om alt går etter planen.
Annonse

Roar Sanden har nemlig satt i gang en omfattende utbygging på baksiden av hotellet ved brua. Her skal det bygges ny kjeller med fryserom, kjøle og nytt teknisk utstyrsrom som blant annet inneholder fettoppsamler. Et nytt og større rom til oppvask er også viktig å få på plass sammen med bedre ventilasjon.

– Vi skal også skifte ut gasskomfyrene med induksjonstopper. Det vil redusere kostandene da vi slipper stadige kontroller og ekstra sikkerhetsforanstaltninger, sier Roar Sanden og legger til at det krever en omlegging til 400 volt strøm og ny trafo til hotellet.

Annonse

Han har måttet vente veldig lenge på å få byggesaken sin gjennom i kommunen, men nå skal alt være på plass av tillatelser – også fra Statens vegvesen som måtte gå en ekstra runde ettersom nybygget ligger nærmere riksveien enn det som egentlig er lovlig.

Koster mye penger
Mellom åtte og ni millioner kroner regner Roar Sanden med at utbyggingen og moderniseringen vil koste. For det er ikke bare selve bygget som koster penger.

Nå er utgravingen ferdig, men samtidig må det graves grøfter til kloakk og ledninger slik at det hele kan kobles på kommunens nett.

– Vi håper å være ferdige med grovbygget i betong i løpet av sommeren og at vi kan få alt klart før julebordsesongen. Med denne utvidelsen vil vi kunne servere flere gjester og kunne ta større oppdrag innen catering. Men det åpner også for andre muligheter, sier Roar.

Det han da tenker på er muligheten for uteservering på taket av det nye bygget. Det har han ikke søkt om ennå, men ser på det som en mulighet. Et alternativ kan være å bygge ut med flere rom, men det er noe som må tas etter hvert som bankkontoen tilsier det.

– Vi bruker ikke penger som vi ikke har selv om vi må låne til denne store investeringen. Derfor tar det litt tid å få gjort ting, men sunn økonomisk drift er det viktigste, sier Roar til Eikernytt.no.

Her skal det bli nytt tilbygg med grovkjøkken, fryser og tekniske rom for å nevne noe. Roar håper råbygget vil stå ferdig i løpet av sommeren.

Ett eksempel på dette er den store kjølekonteineren som står utenfor hotellet. Leieprisen på den var så høy at det lønte seg å kjøpe den. Når det nye bygget står klart kan den selges uten for stort tap.

Roar viser også til sist gang de foretok en stor investering som var i 2018. Også da ble det satset millionbeløp, men altså investeringer som var økonomisk forsvarlig og ikke minst nødvendige.

Han åpner også opp for å ansette flere personer etter hvert som denne utvidelsen vil gi effekt i både antall gjester og i tilbud utenfor selve hotell- og restaurantdriften.

Sanden Hotell vil være i full drift mens ombyggingen skjer, men i enkelte perioder kan det være aktuelt med et litt begrenset tilbud. Det blir trolig også en del grilling på terrassen når ovner skal installeres og alt skal flyttes på.

– Men vi finner en løsning på det også. Bare å tenke litt nytt og ta tiden til hjelp, sier Roar som ser fram til en ny hverdag for både ham og resten av staben på hotellet.

Del:
Annonse