21. november 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Nok et vellykket FOLK!-prosjekt i Øvre Eiker der unge og gamle deler spilleglede sammen. (Alle foto: Tor Kenneth Talmo)

Nok et vellykket FOLK!-prosjekt i Øvre Eiker

FOLK! er et samarbeidsprosjekt mellom Eiker Spellemannslag og Øvre Eiker kulturskole. Prosjektet ble denne høsten gjennomført for tredje gang etter oppstarten i 2016.
Annonse

De to første gangene ble prosjektet gjennomført med voksne deltakere, og begge ganger ble det avsluttet med en felles forestilling sammen med slagverksgruppa ved Øvre Eiker kulturskole og Eiker Spellemannslag. I år var det barn og unge som fikk delta på FOLK!-prosjektet

Under ledelse av pedagogene Lise Kristoffersen og Eli Molaug Odland har deltakerne i år lært hiphop, folkedans og slagverk gjennom fem workshops og søndag kveld fikk vi se noe av det de har lært. Og musikken gapte over et vidt spekter.

Annonse

Her fikk vi servert vals, reinlender og pols. Vi fikk høre «Kjerringa med staven» og vi fikk se dansing til «Glow» av Madcon, og dansing til tradlåta «Måsabekken».

Også fikk vi en tidvis skikkelig sur versjon av KIZZ-låta «I was made for loving you». Men det spiller ingen rolle i denne sammenhengen.

Dette prosjektet og denne kvelden handler egentlig om langt viktigere ting enn sure eller rene toner. Dette handler om toner folk i mellom. Ikke bare musikalske toner. Dette handler om at folk er folk.

Ja, også fikk vi høre «Angry Birds» og «Killing me softly with his songs». Det var et variert utvalg små og store perler som ble servert i form av musikk og dans. Og ikke minst i form av glede.

FOLK!-prosjektet er støttet av Kulturtanken og Anthonstiftelsen.

Dette er en stiftelse, som med sin kompetanse og økonomiske tilskudd, arbeider for å være med å utvikle et tryggere og mer inkluderende samfunn for barn og unge. Gjennom aktivitetsstøtte og utdanningsstipender ønsker stiftelsen å skape nye muligheter, og gode arenaer der barn og unge inkluderes, lærer og gis positive opplevelser.

I tillegg til FOLK!-gjengen og Eiker Spellemannslag deltok også denne gangen slagverkerne fra Øvre Eiker kulturskole på avslutningsforestillingen. Og den yngste der er vel seks år. Jeg skal ikke her avsløre alderen på forestillingens eldste deltager, men vi kan raskt konkludere med at aldersforskjellen var stor under denne forestillingen.

Men gleden av å være med så ut som om den var lik både for gammel og for ung. Gleden over å være i salen som publikum var også stor, noe publikum ga klart utrykk for underveis i forestillingen og etter.

Og jeg er klar for neste forestilling, når den eventuelt måtte komme.

Del:
Annonse