22. november 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Andelen jenter og kvinner som gamer har økt betraktelig de siste årene, og i dag er 44 prosent av gamere jenter. Men mange av dem opplever trakassering. (Foto: Unsplash.com)

Flere kvinner opplever trakassering når de gamer – det vil bransjen bekjempe

Andelen jenter og kvinner som gamer har økt betraktelig de siste årene, og i dag er 44 prosent av gamere jenter. Av disse er det avdekket at 77 prosent har opplevd å bli trakassert i gaming-miljøet.
Annonse

– Vi har knust mange myter rundt gaming og påstanden om at det bare er gutter som spiller er heldigvis på vei til å bli utdatert den også. Samtidig er det et voksende problem at de som er kvinner og spiller, opplever trakassering i form av hatefulle meldinger og kommentarer. Dette har resultert i at mange nå benytter seg av andre alias for å skjule hvilket kjønn de er og for å unngå uønsket oppmerksomhet. Sånn kan vi ikke ha det, sier Daniel Faldmo.

Elkjøp og Lenovo lanserer nå, Girls’ Legion i Norge, som skal være et trygt gamingfellesskap hvor jenter kan spille innenfor trygge rammer, også sammen med gutter, uten å måtte skjule egen identitet.

Annonse

-Vi har over tid sett at det er stor forskjell på hva den stereotypiske oppfattingen av en gamer er, og hvem som faktisk spiller. Gamere er en veldig variert gruppe mennesker, og er det viktig at vår kommunikasjon til målgruppen også gjenspeiler den virkeligheten, sier Faldmo.

Gjennom samarbeidet med Girls’ Legion ønsker Elkjøp og Lenovo å være med å ta et viktig samfunnsansvar, og også bidra til å endre oppfatningen av kvinner i gaming.

Gaming skal være for alle
Gamingmiljøet i Norge har en tydelig utfordring knyttet til likestilling og trakassering, ifølge en global undersøkelse gjennomført av Lenovo.

– Vi har en klar visjon om at gaming skal være for alle. Alle gamere skal kunne være seg selv og ha det gøy med hobbyen sin i et trygt og respektfullt miljø, uavhengig av kjønn, alder eller seksuell legning. Vi har mottatt veldig gode tilbakemeldinger fra «Lenovo Girls’ Legion» i Danmark og vi er veldig glade for at vi nå utvider felleskapet til Norge, sier Christian de Lange i Lenovo Nordics.

Etter suksessen i Danmark utvider selskapet sammen med Elkjøp felleskapet til Norge.

– Etter at vi lanserte Girls’ Legion i Danmark har vi fått mange positive tilbakemeldinger fra gamingmiljøet, og spesielt fra unge jenter. Vi ønsker å bygge videre på denne suksessen for å også gjøre plattformen tilgjengelig for norske, kvinnelige gamere. Vi håper vi kan inspirere gamere til å være mer inkluderende, og ta imot alle som deler lidenskapen for gaming med åpne armer. Vi oppfordrer alle som er interessert i gaming til å bli en del av felleskapet, avslutter de Lange.

00Nation roser arbeidet
Esport-laget 00 Nation (tidligere kjent som Nordavind) har fulgt utviklingen til Girls Legion i Danmark, og applauderer at felleskapet nå lanseres i Norge.

– Gamingmiljøet har fortsatt en lang vei å gå for å være mer inkluderende mot kvinner. Girls’ Legion er et veldig godt initiativ som forhåpentligvis bidrar til at vi får enda flere kvinnelige gamere. Vi heier på mangfold og håper Girls Legion kan være med på å skape en holdningsendring i miljøet, sier Steffen Willumsen, Commercial Director i 00 Nation.

Gjennom samarbeidet med Girls Legion ønsker Elkjøp og Lenovo å være med å ta et viktig samfunnsansvar, og også bidra til å endre oppfatningen av kvinner i gaming.

FAKTA
– Girls’ Legion er et felleskap med nærmere 600 kvinnelige gamere, etablert og utviklet av Lenovo i Danmark.

– Etter suksessen i Danmark utvider Lenovo felleskapet til Norge.

– Norske kvinnelige gamere kan allerede nå melde seg opp i Girls’ Legion ved å følge denne linken: https://www.girlslegion.gg/join-the-legion-no

– Ifølge en global undersøkelse gjennomført av Lenovo svarer 77 prosent av kvinnelige gamere at de har opplevd en eller annen form for trakassering eller diskriminering som følge av at de er kvinner.

– 59 prosent av kvinnelige gamere oppgir at de benytter mannlige eller kjønnsnøytrale gaming aliaser når de spiller for å unngå uønsket oppmerksomhet.

– Kvinnelige gamere mottar 3,8 ganger flere nedlatende kommentarer enn menn.

– 70 prosent av kvinnelige gamere føler at ferdighetene deres blir dømt strengere.

Del:
Annonse